Geotextil
Övrigt

Geotextiler

Geotextilier, eller fiberdukar, är ett samlingsnamn på produkter som används i stor utsträckning inom bygg- och anläggningsverksamhet över hela världen. I Norden används mest nålfiltade fiberdukar som tillverkas av 100 % polypropenfiber (PP). Separation är det största användningsområdet för fiberdukar. Duken förhindrar att massor med olika fraktioner blandas, exempelvis vid trafikbelastning eller annan mekanisk belastning.

Ett annat stort användningsområde är filtrering, där vatten och vätskor släpps igenom, medan olika partiklar stoppas. Detta gäller särskilt i dräneringskanaler, i dräneringsskikt mot stöd-/grundmurar och vid erosionssäkring, där finmaterial kan stoppa vattenledningen och förstöra konstruktionens funktion.

Att välja rätt geotextil för varje projekt är avgörande för funktion och resultat. GG Carat kan erbjuda ett komplett sortiment, från alla typer av anläggningsprojekt till mindre projekt i hemmiljö.

Vi vill också slå ett slag för den smarta fiberduksväljaren! Den gör det lätt att hitta rätt fiberduk för just dina behov.

Fiberduksväljaren

Fiberduksväljaren hjälper dig att definiera vilken fiberduk du bör välja för olika förhållanden som:
– Dränering, filtrering eller ledningsgrav
– Separation, väg, järnväg eller hårdgjorda ytor
– Grönyta

Därefter benar fiberduksväljaren ner varje förhållande bit för bit vilket begränsar dina urval av produkter så att du enklare hittar rätt fiberduk för just dina behov.

Till Fiberduksväljaren >>